Our SSR Electrical Man!! - Chevy SSR Forum
 5Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 124 (permalink) Old 11-09-2013, 07:26 AM Thread Starter
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
Dicktator's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Clearwater, Fl
Posts: 11,150


My SSR:
04 Silver/Race Stripes 4:10 gears tuned at 130mph lowered 2"
Our SSR Electrical Man!!

DO YOU NEED SUPER ELECTRIC MAN???

DO YOU HAVE AN SSR ELECTICAL QUESTION??

HERE IS WHERE I GO!! AND YOU SHOULD TOO!!

Ed Borland, SITE NAME: "ED in FL".

He is our Electrical Guru and retired from Duke Energy.

He was the trouble shooter for Power Company on all Generating Plants.

He is our "GO TO GUY" and should be yours also.

Roof, fuse box, Roof Door/Window Module, Sound system, anything electrical.

Ed did the Roof Presentation at the National Tech Seminar.

If you want the DVD.

https://www.ssrfanatic.com/forum/f5/f...nar-dvd-69377/


Dicktator
Smoothoperator likes this.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Dicktator is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 124 (permalink) Old 11-09-2013, 06:23 PM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
LITEMUP's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Orlando Florida
Posts: 2,543


My SSR:
05 blur with chameleon ghost flames and Magna charger.
Ed! You da man!!!!

LITEMUP
LITEMUP is offline  
post #3 of 124 (permalink) Old 11-09-2013, 08:19 PM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
Largossr05's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Largo, Florida
Posts: 506


My SSR:
2005 Daytona 500 Official Team vehicle, LS7 flywheel, clutch, slave cylinder...Jeremy tuned! 19027
Congratulations ED... I already knew who I would ask if I had any R electrical problems so it's great that you volunteered to help us all out.

So glad you decided to buy that R when you did.

We'll keep you busy in retirement I'm sure.

LargoSSR05
Alex
Largossr05 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 124 (permalink) Old 11-09-2013, 09:25 PM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
Krazy Ed's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Courtice, Ontario Canada
Posts: 23,120


My SSR:
03 Smokin' Asphalt #1712 / 04 Ultra Violet # 13688
Thank you for all you do!


Krazy Ed


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Krazy Ed is online now  
post #5 of 124 (permalink) Old 11-14-2013, 03:24 PM
Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1


My SSR warning lights are flashing continually

dash warning lights keep going on and off and the information center keeps rotating saying "unknown driver"
nickssr is offline  
post #6 of 124 (permalink) Old 11-15-2013, 03:19 AM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
Doc Borneo's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Aachen, Germany
Posts: 79


My SSR:
2005 slingshot yellow, born 09/30/04, #15805
Sorry, I´m not Ed ... but the problem sounds similar to mine I had. Did you already check the plug descibed in this thread?
https://www.ssrfanatic.com/forum/f5/r...86/index2.html
Doc Borneo is offline  
post #7 of 124 (permalink) Old 11-19-2013, 02:21 PM
Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1


Similar, except my radio and dash lights do not turn off when door is opened ??
Skoobydog is offline  
post #8 of 124 (permalink) Old 11-23-2013, 06:45 PM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Yukon, Ok
Posts: 38


My SSR:
1951 Chevy deluxe with Ssr drivetrain
Hey Ed I have a complete ssr dash in my 51 Chevy had to put in street rod wipers not enough room for ssr setup which wires coming from turn lever go to wipers, seems strange that they took them into the engine bay then back through the firewall on the right? Also 2 of my heater controls don't light up bulb? One more I'm going to make the tail gate sw in the glove box oper my trunk, but don't see where the wire goes to rear in the loom, thanks for any help, Mike 1951ssr
1951SSr is offline  
post #9 of 124 (permalink) Old 04-30-2014, 05:51 PM
Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1


Hooking Up Accessory To Brake Circuit

Hi Ed and others. I have an lighted windscreen I would like to connect it to the brake circuit so the light on the screen comes on when I engage the brakes and shuts off when I disengage. The wires are coming out of the screen in the cabin and I want to route them to the brake circuit wires as easily as possible. Connecting to the fuse box behind the seat doesn't work as the brake fuse circuit when taped does not go on and off... it stays hot. I have a vampire connector to connect the positive lead. Unfortunately the manufacturer of the screen was of no help when I asked this question. Thanks-Ron
ssr14 is offline  
post #10 of 124 (permalink) Old 05-03-2014, 08:04 AM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
Johnny B's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Gibsonia Pa.(N.of Pgh.)
Posts: 982


My SSR:
04 ultra violet
Ed,you are the best!
The work you & the Dicktator,did on my SSR is great. I enjoyed the drive home ( back to Pa.) & tried to make as many turns as possiable,just to see the Muth mirrows work.
Thanks again
Johnny B is offline  
post #11 of 124 (permalink) Old 05-28-2014, 07:23 PM
Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 6


Hi guys
Like to Know where is locate ecm box on m'y 2003 ssr
snowman is offline  
post #12 of 124 (permalink) Old 05-29-2014, 04:47 AM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
CRICKETMAN's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: CENTRAL NJ
Posts: 1,323


My SSR:
05 YELLOW-BORN 9-29-04 VIN 15829
Ed to the rescue

While at Maggie and attending the car show who should appear but" Ready Eddie the Kilowatt Guru". My problem was at nite the glare from the led windscreen would hinder my vision. A quick fix was in order and perhaps an on/off switch would be in the future...Thanks ED you're the best!!!!!
PEA likes this.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TIME IS AN EVERLASING "NOW" MEASURED FOR THE CONVENIENCE OF MANKIND...WHAT "NOW" IS "PAST"...
CRICKETMAN is offline  
post #13 of 124 (permalink) Old 05-29-2014, 06:17 AM Thread Starter
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
Dicktator's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Clearwater, Fl
Posts: 11,150


My SSR:
04 Silver/Race Stripes 4:10 gears tuned at 130mph lowered 2"
Quote:
Originally Posted by snowman View Post
Hi guys
Like to Know where is locate ecm box on m'y 2003 ssr
ECM, or PCM, depending which part of the manual you read, is located drivers side engine compartment, near radiator.

It will have a rubber boot over the unit.

ONLY 03/04 were protected with rubber boot over ECM. 05/06 are not.

ECM, Engine Control Module
PCM, Power Control Module

Both the same.

Dicktator
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_4040.JPG
Views:	445
Size:	627.1 KB
ID:	190961   Click image for larger version

Name:	IMG_4041.JPG
Views:	408
Size:	540.2 KB
ID:	190969  


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Dicktator is offline  
post #14 of 124 (permalink) Old 05-31-2014, 12:36 PM
Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 3


I have an 05 ssr.it will not start when it hot,it has 10lbs in the fuel rail,when it cool off it will start.can anyone help me.
goody is offline  
post #15 of 124 (permalink) Old 05-31-2014, 03:56 PM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
dave rasmussen's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Nebraska
Posts: 1,480


My SSR:
2005 6 spd. BLACK
My 05 six speed won't raise the top. Says REDUCE SPEED. Any suggestions?
dave rasmussen is offline  
post #16 of 124 (permalink) Old 05-31-2014, 04:20 PM
SoCal Nut/SuperModerator
Lifetime Supporting Member
 
BlueStreak's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Pasadena, CA
Posts: 25,744


My SSR:
#23198 06Blue 3SS #375/532-BOD 12/21/05, got it 9/5/06 & #21474 #29/532-BOD 8/24/05, got it 12/1/15
Garage
Quote:
Originally Posted by goody View Post
I have an 05 ssr.it will not start when it hot,it has 10lbs in the fuel rail,when it cool off it will start.can anyone help me.
Where is it, What year is it? Maybe some one can help with that information.

check out these thread:

https://www.ssrfanatic.com/forum/f5/m...2/#post1164625

https://www.ssrfanatic.com/forum/f5/m...2/#post1164625


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Therapy is Expensive Wind is Cheap
One of the Blues Brothers
BlueStreak is online now  
post #17 of 124 (permalink) Old 06-01-2014, 05:44 AM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
ED in FL's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Trinity, Florida (Winter), Caledonia, Michigan (Summer)
Posts: 556


My SSR:
06 Pacific Blue W/Chrome Package
Quote:
Originally Posted by dave rasmussen View Post
My 05 six speed won't raise the top. Says REDUCE SPEED. Any suggestions?
The Roof Door Module thinks you are moving.
With the engine off & key removed, pull ECM Fuse 27 in the "Underhood Fuse Box" for 30 minutes.
Re-insert Fuse 27 and try the roof again.
ED in FL is online now  
post #18 of 124 (permalink) Old 07-20-2014, 10:39 AM
Senior Member
Lifetime Supporting Member
 
nj6969's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Forney tx
Posts: 2,844


My SSR:
2006 #107 of 199 Smokin Asphalt FPR's bought 6-18-2014; Kathy's '04 Ultra Violet Bought 2-1-'17
Garage
ALL the gages on my '06 act normal when I turn the key ON. then on start up they sweep completely clockwise then back to normal? tried to find something in search but only found about inaccurate readings or stuck gages. also nothing in owners manual. thanks
nj6969 is offline  
post #19 of 124 (permalink) Old 07-20-2014, 12:17 PM
Proud Original Owner
Lifetime Supporting Member
 
Flying Dog's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Peoria, Illinois
Posts: 16,956


My SSR:
'03 #01155 Painted stripes, Magnaflow, K&N air system, Ported Throttle Body, 4:30 Gears. Custom Tune
Garage
Quote:
Originally Posted by nj6969 View Post
ALL the gages on my '06 act normal when I turn the key ON. then on start up they sweep completely clockwise then back to normal? tried to find something in search but only found about inaccurate readings or stuck gages. also nothing in owners manual. thanks
The sweep to right, then back to normal is normal for all SSRs.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

RR--Ron & Frieda --- ------I'm on my second cup of coffee and still can't face the day - Gordon Lightfoot
Flying Dog is online now  
post #20 of 124 (permalink) Old 07-20-2014, 02:22 PM
Senior Member
Lifetime Supporting Member
 
nj6969's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Forney tx
Posts: 2,844


My SSR:
2006 #107 of 199 Smokin Asphalt FPR's bought 6-18-2014; Kathy's '04 Ultra Violet Bought 2-1-'17
Garage
Thanks Flying Dog!!! after reading all the post and threads on all the problems I was thing the worse.
nj6969 is offline  
post #21 of 124 (permalink) Old 10-05-2014, 05:51 AM
Member
 
ebgb80's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Port Orange, Florida
Posts: 7


My SSR:
2003 Redline Chevy SSR
Hi Ed,
Newbie to Florida and SSR. Got a 03 that has problems with locks and mirrors. Can I pay you to fix these problems? In Port Orange.
Thanks
Gary B
ebgb80 is offline  
post #22 of 124 (permalink) Old 10-05-2014, 06:15 AM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
LITEMUP's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Orlando Florida
Posts: 2,543


My SSR:
05 blur with chameleon ghost flames and Magna charger.
Quote:
Originally Posted by ebgb80 View Post
Hi Ed,
Newbie to Florida and SSR. Got a 03 that has problems with locks and mirrors. Can I pay you to fix these problems? In Port Orange.
Thanks
Gary B
You should consider coming to our tech day on October the 18th. You will learn a lot about the R. The Dicktator, Alex and a dozen more very knowledgeable Fanatics will be on site to help us as we work on various problems.

LITEMUP
LITEMUP is offline  
post #23 of 124 (permalink) Old 10-05-2014, 06:26 AM
Member
 
dannyrobbie's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: lake havasu city az
Posts: 27


My SSR:
2005
drivers window won't go up or down
dannyrobbie is offline  
post #24 of 124 (permalink) Old 10-05-2014, 02:14 PM Thread Starter
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
Dicktator's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Clearwater, Fl
Posts: 11,150


My SSR:
04 Silver/Race Stripes 4:10 gears tuned at 130mph lowered 2"
Quote:
Originally Posted by ebgb80 View Post
Hi Ed,
Newbie to Florida and SSR. Got a 03 that has problems with locks and mirrors. Can I pay you to fix these problems? In Port Orange.
Thanks
Gary B
Hands On Tech Day!

https://www.ssrfanatic.com/forum/f39/...t-18th-110834/

See you there.

Dicktator


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Dicktator is offline  
post #25 of 124 (permalink) Old 11-17-2014, 10:12 AM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
spook's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ozark Arkansas
Posts: 1,313


My SSR:
04 427 UV, 65 BBVet, 96 ViperGTS, 68 396Cam, 69 Z/28, 92 Typhoon,11 392S/C Challenger, 86 El Cam
Garage
Been out for a while fella's. My SSR has been sitting about 8 months with battery tender. 13+ volts coming off battery direct and jump box under the hood. All I get is tic-tic-tic when I try to crank. I haven't looked at all 5 grounding locations yet. Hoping someone has some words of advice first. TOPHAT YOU THERE!! On a second note is it possible a "semi" bad ground will give off intermittent readings at all locations? Thx for any help. I need to fire up this LS-6 engine and get some oil moving around in the motor.
spook is offline  
post #26 of 124 (permalink) Old 11-17-2014, 10:25 AM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
Antique's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Byron, GA
Posts: 8,286


My SSR:
2003 Custom paint by self
First try to crank with a jump from a known good battery to eliminate the possible of a battery problem.

Not respinsible for typois.
Antique is offline  
post #27 of 124 (permalink) Old 11-17-2014, 03:02 PM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
dave rasmussen's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Nebraska
Posts: 1,480


My SSR:
2005 6 spd. BLACK
It does sound like maybe a ground problem or maybe a connection on the battery on either post.

Dave
dave rasmussen is offline  
post #28 of 124 (permalink) Old 11-18-2014, 02:19 PM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
spook's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ozark Arkansas
Posts: 1,313


My SSR:
04 427 UV, 65 BBVet, 96 ViperGTS, 68 396Cam, 69 Z/28, 92 Typhoon,11 392S/C Challenger, 86 El Cam
Garage
Yep I should have added more. I tried he jump start first...no go. I have 12+ volts coming out of the battery terminals and at the jump point under the hood. I guess the main thing I'm concerned about is the "almighty" ignition switch and wondering if that could be the culprit? I've never changed the original (never had any problem before). Been caring around a spare for over 4 years. I sure don't want to crawl under to clean off all the grounds if the possibility/probability lies elsewhere. Thx all.
spook is offline  
post #29 of 124 (permalink) Old 11-19-2014, 06:02 AM Thread Starter
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
Dicktator's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Clearwater, Fl
Posts: 11,150


My SSR:
04 Silver/Race Stripes 4:10 gears tuned at 130mph lowered 2"
Quote:
Originally Posted by spook View Post
Yep I should have added more. I tried he jump start first...no go. I have 12+ volts coming out of the battery terminals and at the jump point under the hood. I guess the main thing I'm concerned about is the "almighty" ignition switch and wondering if that could be the culprit? I've never changed the original (never had any problem before). Been caring around a spare for over 4 years. I sure don't want to crawl under to clean off all the grounds if the possibility/probability lies elsewhere. Thx all.
I have heard of several poor/bad connection at the starter on 05/06 years. Nut loose. May want to try that.

Dicktator


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Dicktator is offline  
post #30 of 124 (permalink) Old 11-19-2014, 06:45 AM
SSR Pit Crew
Lifetime Supporting Member
 
spook's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ozark Arkansas
Posts: 1,313


My SSR:
04 427 UV, 65 BBVet, 96 ViperGTS, 68 396Cam, 69 Z/28, 92 Typhoon,11 392S/C Challenger, 86 El Cam
Garage
Thx Dictator: Looked at it...not the issue. I can build a motor but boy do I stink at electrical issues. I guess I have no choice but to clean every ground point and see where that gets me. I'm tempted though to go ahead and change the ignition switch out.
spook is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Chevy SSR Forum > SSR Discussion > SSR Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy SSR Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome